FedteGreven – BistroBodega

En fantastisk start på Yelp-verdenen!

Foto © Yelp

index

Først skulle jeg måske lige fortælle, hvad Yelp er. Yelp er et anmelderforum, som blev oprettet i år 2004, der bruges til at promovere lokale virksomheder som f.eks restauranter, events m.m. Deres mission er at promovere lokale virksomheder på den mest brugbare og troværdige måde.

Jeg var så heldig d. 03.05.2016 at blive inviteret til Yelp’s introevent, hvor man blev taget rigtig godt imod af Camilla, som arbejder for Yel, men også af energiske Yelp’er. Ved dette møde var der en smagsprøve på, hvordan det var at være Yelp’er men også det meget tætte forhold til de forskellige “Elite” andmeldere som Yelp kalder dem. Der er en hvis prestige i at være anmelder, og man får status i forhold til sine anmeldelser. De har folk ansat til at tjekke deres anmelders igennem for kvalitet, troværdighed, og aktivitet på Yelp, hvilket jeg synes gør denne app/hjemmeside til et ekstremt godt hjælpemiddel.

Hvad kan DU så bruge Yelp til, spørger du sikkert dig selv?

Dette er den mest fantastiske app/hjemmeside til at finde de bedste lokale virksomheder, som du måske ikke havde fundet uden denne app. Med dette sagt, vil jeg komme til sagen om, hvad der skete på mit lille eventyr med Yelp på Tatar & Cocktails.

 

FedteGreven – BistroBodega

Dette var mit første event med Yelp, så jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente og hvad aften skulle bringe. Men vi mødtes alle kl 19.00 på FedteGreven – BistroBodega, der ligger ved Store Regnegade 26 i København. Inden jeg nærmest var kommet ind af døren, fik jeg den mest energiske og varme velkomst af ejeren selv.

 

Aftenens menu

 

Ret 1

Fried chicken & honning salted smør

  • Grevinden’s Aperol Spritz (Grevinden’s Aperol Spritz – appelsin)

FedteGreven - BistroBodegaFedteGreven - BistroBodega_1

Kommentar

Jeg ved ikke lige hvad jeg skulle forvente af Fried Chicken med smør.  Men det var en himmelsk måde at lave friteret kylling på, smagen af den saftige og perfekt saltede kylling var vidunderlig. Den havde en perfekt synergi med det sprøde panering (der forresten var lavet af nachos. Whats not to like!) og den luftige piskede smør med honning. Her fik du altså sødt, surt, salt, sødt og umami på noget så simpelt. Jeg er 100 % sikker på, at hvis de havde åben fredag og lørdag vil de to drenge blive rige, da det ligger lige på af Gothersgade.

 

Ret 2

Rørt tatar med salat, pommes frites og FedteGreven’s svar på en ægte sauce med økologisk foie gras

  • Niko’s (Pims – gin – ginger àle – mynte – agurk)

FedteGreven - BistroBodega_4FedteGreven - BistroBodega_9FedteGreven - BistroBodega_5FedteGreven - BistroBodega_7

Kommentar

Jeg syntes første ret var rigtig god, men FedteGreven formår at lave en rørt tatar lavet på frisk oksekød med urter, løg, pommes gaufrëtte og en fantastisk jalapeñocreme der overgår forgående. Den helt frisk rørte tatar med sødt, surt, salt og umami er igen den fremgangsmåde, de har fuldt her.Salatdressing var lidt for salt efter min mening, men det var ikke noget, der ødelage noget.

 

FedteGreven - BistroBodega_8FedteGreven - BistroBodega_2FedteGreven - BistroBodega_6

 

Alt i alt

Jeg synes FedteGreven – BistroBodega er en fantastisk måde, hvor dansk, fransk og amerikansk mødes i et hyggeligt afslappet miljø, hvor de som ejer gerne vil skabe en stemning af en hyggelig aften med vennerne, der udvikler sig til noget mayer og kortspil. Priserne, servicen og maden er perfekt, og de ligger efter min mening rigtig højt på skalaen af gode bistroer i København. De åbnede i i starten af 2016 og har skabt en perle, der laver fingermad 39-95 kr. pr. tallerken og stadig formår at bruge friske råvare og stadigvæk holde en høj standard med det franske håndværk. Hvordan kan man ikke blive forelsket i en restaurant, der sælger Foi Gras Oreo, severet på Hans Christian Andersen platter. Hvis jeg personligt skal være lidt kritisk, over for den menu vi fik, så synes jeg salaten var lidt for salt, men igen det er også svært at sætte fingere på sådan en god aften. Hvis du har lyst til at have en hyggelig aften med rigtig god service og mad, synes jeg du skal bruge en aften eller to på FedteGreven – BistroBodega, for det er ikke sidste gang jeg besøger dette sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *