Jordbærkage med pistaciecreme

Sommerlig jordbærkage med pistaciecreme!

Jeg elsker jordbær eller bare generelt bær. Når jeg tænker mad, ser jeg det foran mig, og jeg kan næsten smage det. Jeg kan godt lide at bruge farveskemaer som en skabelon til at sammensætte retter eller menuer. Det er så ikke altid det lykkes, men det er det, jeg elsker ved madlavning. Det er ikke altid, det er logisk. Jeg fandt en lille bod ved skovvejen, hvor de solgte Florence jordbær, der er lidt i den syrlig ende, hvilket var det, jeg gerne ville have til den lidt søde bund og kraftige creme.

Hvis du ikke kan finde en lokal helseshop eller anden shop, der sælger agar agar, er der altid det store internet, hvor det sælges billigt og med hurtig levering. Nu vil jeg bare gerne støtte det lokale, så meget jeg kan, til at lave min dejlige jordbærkage så jeg var en tur i den lokale helseshop.

 

Ingredienser:

300 g ? hvedemel

250 g ? smør

100 g – flormelis

1 stk. – vaniljestang

3/4 L – fløde

80-100 g – pistacienødder

1,5 tsk. – agar agar

600 g – jordbær

100 g – sukker

0,5 stk. – citron

 

Tilberedning:

 1. Ælt smør, flormelis og hvedemel sammen til en homogen masse og sæt massen på køl i 1 time.
 2. Blend pistacienødder helt fint
 3. Mix fløde, vanilje og 50 g sukker i en gryde og kog det op indtil vanilje er fordelt i massen.
 4. Tilsæt pistacienødder og agar agar.
 5. Lad det koge ved jævn varme i 2-4 minutter.
 6. Hæld massen i en plastikskål og sæt det på køl.
 7. Tag mørdejen ud fra køl og rul den mellem noget foldet pergament og læg den i en tærteform.
 8. Bag tærten ved 160° C i 25-30 min. alt efter tærtestørrelse.
 9. Køl mørdejen af efter den kommer ud af ovnen.
 10. Tag de jordbær der ikke er så pæne og kog dem op med 50 sukker og citron, indtil det får sirup konsistens.
 11. Tag pistaciecreme ud fra køl og blend den med en stavblender, til den har en cremet konsistens.
 12. Skær jordbær ud i ønsket størrelse.
 13. Pynt tærten af med pistaciecreme, jordbær og jordbærsirup.
 14. Færdig jordbærkage!

 

Tips!

 1. Du kan bruge alle slags bær, og jo mere du mixer, jo bedre bliver det!

 

Jordbærkage med pistaciecreme_5

Jordbærkage med pistaciecremeJordbærkage med pistaciecreme_1Jordbærkage med pistaciecreme_2Jordbærkage med pistaciecreme_3Jordbærkage med pistaciecreme_4Jordbærkage med pistaciecreme_5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *