Smag substantiv, fælleskøn

Udtale [?smæ?j]

Oprindelse fra nedertysk smak, dannet til samme rod som smage.

Betydning

Karakteristisk indtryk, som man får af en mad- eller drikkevare, et nydelsesmiddel eller andet, når det kommer i berøring med sanseorganerne i munden og i næsen.

Smagssansen er hos pattedyr knyttet til smagsløg, der er talrige på visse områder af tungen.

Smagsløgene er med til at give en oplevelse af det mad, man spiser, sammen med lugte- og synssansen.

Smag og behag er forskellig, som man siger, men fælles for Gitte og Dennis er den store interesse i og nysgerrighed for at afprøve og udfordre smagsløgene.

Gitte

Har mange år på bagen som entusiastisk amatørkok. Den store interesse for at spise og lave mad går godt i spænd med mange af hendes andre hobbyer.

Hvis Gitte ikke er i køkkenet, er der flere måder, hvorpå hun kan findes. Det kan være i en skov, hvor hun roder rundt i skovbunden og leder efter svampe. Det kan være i junglen af chili- og limetræer i havestuen. Det kan være i hønsegården eller i vinkælderen, og det kan være med hovedet i fryseren spekulerende på, hvad næste måltid skal bestå af. Finder man hende siddende med en kop kaffe, ligger der helt sikkert bunker af opskrifter, der med sirlig skrift beskriver retter, som får mundvandet til at løbe.

Gitte elsker at lave og spise mad, derfor måler hun dagens gang i hovedmåltider, mellemmåltider og snacktider.

Dennis

Er, som søn af Gitte, opdraget og opvokset med stor fokus på mad og tilberedelsen af den. Som lille purk var Dennis’ første spørgsmål om morgenen altid: ? Hvad skal vi have til aftensmad??. Glæden for mad fortog sig aldrig, og efter de første obligatoriske skoleår var det et naturligt valg for Dennis at gå i kokkelære. I 2010 kunne den stolte madmor se sin søn få sit kokkediplom.

Dennis går ikke på kompromis med kvalitet og er perfektionist til det yderste. Han elsker at eksperimentere med smag og udseende, men er bestemt ikke ræd for at kaste sig ud i mere traditionelle og solide mormorretter. Det er yderst vigtigt for Dennis, at råvarerne er af god kvalitet, og at kniven er skarp. Da Dennis altid søger ny inspiration, er han en flittig restaurantgænger og besøgende af diverse madfestivaler.

Gitte og Dennis

Har i de sidste mange år nydt godt af hinandens selskab i køkkenet. Når Dennis er hjemme på ferie, bliver dagene som regel tilbragt sammen med Gitte foran en gryde, mens resten af familien spændt venter på, hvilken overraskelse næste måltid bringer.

Gittes utallige stakke af opskrifter og Dennis’ mange madbilleder, samt deres delte entusiasme for mad, har bragt dem frem til ideen om at lave en fælles madblog.

Gitte og Dennis elsker mad, og denne madglæde vil de gerne dele med alle andre. Derfor er denne blog et indblik i en mors og en søns fælles forkærlighed til at behage smagsløgene.

Sponsorede indlæg + affilite

I sponsorerede indlæg vil vi altid udtrykke det i starten af indlægget at det er et sponsoreret på den ene eller anden måde. Det er vigtigt for os at understrege, at vi udelukkende takker ja til sponsorerede indlæg eller gratis produkter som har relevans for os, vores blog og mine læsere. Nogle af vores indlæg vil indeholde affiliatelinks, hvilket også vil fremgå tydeligt. Køber du noget via et affiliatelink, får vi en meget lille kommission, mens din købspris vil være fuldstændig uændret.

Copyright

Alt materiale på denne blog er Samgsløgene.dk ejendom. Du er velkommen til at kopier og redistribuere materialet via ethvert medie eller format. Dog må du ikke bruge vores materiale til kommercielle formål.