Smagsløgene var på tur til Berlin for at spise

Historisk madmekka i den tyske storby Berlin

Smagsløgene har været på tur til Berlin, for at udforske deres madscene. Mit store spørgsmål var selvfølgelig, om tyskerne spiser andet end carrywurst (pølser oftest skåret i små stykker, serveret med ketchup, hvorefter det er toppet med karry). Jeg har læst mange forskellige blogs, Trustpilot og avisanmeldser af steder i Berlin. Men jeg ville gerne have min egne oplevelser af Berlin, så mine bedste venner og jeg drog på oplevelse i det kolde Berlin, for at udforske nye madoplevelser.

Kom afsted til Berlin!!!

Berlin er en by, som bærer meget præg af krigens tid og man lægger hurtigt mærke til de mange grå og kedelige bygninger. Men ved nogle gadehjørner kommer der enten noget kultur arv eller noget moderne arkitektur, som minder meget om det danske. Med dette sagt kan årstiden også have noget at sige, især hvis man tager derned i oktober måned. Jeg vil råde dig og din/dine rejsepartnere, om at lægge en plan om hvad i skal besøge og hvornår, for kultur er ikke noget Berlin mangler, tværtimod. Min opdagelsesrejse til Berlin varede i 4 dage, hvor vi besøgte og opdagede en helt masse forskellige madsteder og kulturelle oplevelser. Vi var lige fra pæne steder, til steder hvor man kunne få fedtede burgere og chickenwings.
For at dette indlæg ikke skal blive en kandidat afhandling, skriver jeg ikke hvad vi spiste, men lader billederne tale for sig selv. Ved adressen vil der være Google Maps links, så det er nemmere for dig at finde i Berlin.

Overblikket over vores tur til Berlin

  1. Brunch
  2. Frokost
  3. Aftensmad
  4. Bar, snacks og det til den søde tand

 

1.Brunch

 

Navn: Distrikt Coffe
Adresse: Bergstraße 68, 10115 Berlin, Tyskland
Prisleje: $$ – $$$

BerlinBerlin

2.Frokost

 

Navn: Austria
Adresse: Bergmannstraße 30, 10961 Berlin, Tyskland
Prisleje: $$ – $$$

BerlinBerlin

Navn: The Bird
Adresse: Am Falkpl. 5, 10437 Berlin, Tyskland
Prisleje: $$ – $$$

BerlinBerlin

 

3.Aftensmad

 

Navn: Transit Restaurant (Mitte)
Adresse: Rosenthaler Str. 68, 10119 Berlin, Tyskland
Prisleje: $

Navn: Unsicht-Bar
Adresse: Gormannstraße 14, 10119 Berlin, Tyskland
Prisleje: $$ – $$$

Denne restaurant vil der ikke være nogle billeder fra, da vi spiste i mørke. Man kommer ind i et lille velkomst rum, hvor ejerne står og tager imod deres gæster i fineste forstand. Når du har valgt en menu, som kan bestå af fisk, vegetar, kylling, ost eller kød bliver du ført nedenunder, hvor selve restauranten er. Her vil de blinde tjenere – ja du læste rigtigt – hente dig. Du bliver på god gammeldags maner, vist ind til dit bord, ved at holde tjeneren på skulderen, som så fører vej til bordet.

 

Navn: Fleischerei
Adresse: Schönhauser Allee 8, 10119 Berlin, Tyskland
Prisleje: $$ – $$$

BerlinBerlin

 

4.Bar, snacks og det til den søde tand

Navn: Wonder Waffel
Adresse: Adalbertstraße 88, 10997 Berlin, Tyskland
Prisleje: $$ – $$$

 BerlinBerlin

Navn: TV tårnet (Berliner Fernsehturm)
Adresse: Panoramastraße 1A, 10178 Berlin, Tyskland
Prisleje: $$ – $$$

Berlin

 

Navn: Woop Woop Ice Cream
Adresse: Rosenthaler Str. 3, 10119 Berlin, Tyskland
Prisleje: $

Berlin

 

Konklusion af Berlin

Berlin er en by, alle mennesker skal besøge. De har en spændende og moderne madkultur, samt byen har masser af historie, så man kan ikke kede sig i den by. Jeg var rigtig tilfreds, med alle de steder vi var, dog var der nogle enkelte steder, hvor jeg synes der var nogle små fejl. Men med mellem budget, kan man ikke rigtig klage over sådan nogle ting. Hvis jeg selv skulle anbefale et sted, som jeg næppe glemmer, vil det være Unsicht Bar. Ikke fordi maden var super god, men mere fordi det var en kæmpe oplevelse, at spise i TOTAL mørke, så alle ens sanser, bortset fra synssansen blev brugt. Et lille tip er at give 5-15% drikkepenge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *