Bananmousse-kage med chokoladebrownie

Bananmousse-kage eller bananmousse du bestemmer selv!

Jeg var så heldig endnu en gang at få lejlighed til at lave en kage til en vens fødselsdag. Jeg har længe haft lyst til at lave en modificeret version af banankage og valgte derfor at lave en bananmousse-kage med brownie. Jeg elsker mousse og kan godt lide at lave forskellige variantioner af det. Men det er ikke altid nemt at lave mousse, fordi en mousse skal have den rette konsistens. Der var også en ekstra udfordring i den form, som jeg lavede denne her i. Jeg elsker at bage flotte kager, også selvom jeg ikke er en mester i det (men det kan man jo godt arbejde på at blive). Der var flere ting, der gik galt for mig, da jeg skulle bage denne bananmousse kage, og dem vil jeg beskrive her, så du forhåbentlig kan undgå at lave de samme fejl.

Hvad gik galt?

For det første havde jeg et ønske om, at kagen fik en meget kraftig gul farve, så den ikke var så bleg. Jeg brugte i hvert fald en halv flaske gul farvestof, hvilket stort set ikke havde nogen effekt. Så et godt råd her fra er at købe en god gul farve og masser af den. Den anden fejl var at formen ødelagde kagen lidt, da jeg skulle have den ud. Den lavede nogle små mærker, som jeg kunne have undgået, hvis jeg havde frosset den ned. Så mit andet råd er, at du fryser kagen ned, tager den ud af formen, pynter den med gele og fantasisfuldt guf, og derefter sætter den på køl 2-3 timer, før du skal spise den. Den sidste fejl var den gelé, jeg lavede til at lægge oven på kagen som det sidste finish. Jeg havde kogt bær og sukker op og lagt noget husblas i, hvorefter jeg satte den på køl for længe, så den stivnede for hurtigt. Så pas meget på temperaturen. Når den nærmer sig 28-30° C, skal du hælde den over kagen, der helst skal være frossen. Hvis du ikke vil rode dig ud i lave bananmousse-kage, kan du som sagt lave en lille mousse som fx. denne.

 

Ud af denne opskrift får du en kage til ca. 8-16 personer.

 

Ingredienser:

Bananmousse

400 g – bananer

1 dl – fløde

4 dl – sødmælk

1 spsk. – maizena

150 g – sukker

1 tsk. – salt

1 stk. – vaniljestang

40 g – smør

14 blade –  husblas

Gul farve – MASSER AF DET 🙂

3dl – piskefløde (skal mikses i til aller sidst)

Brownie

100 g – mørk chokolade

125 g – smør

2 – æg

125 g – sukker

2 spsk. – kakao

75 g – mel

50 g – mandler

Karamel

100 ml – fløde

200 g – sukker

½ tsk. – salt

Geléovertræk

50 g – sukker

500 g – blåbær

6 bld. – husblas

 

Fremgangsmåde:

Brownie

 1. Lav brownien først, da den skal køle ned.
 2. Smelt smør og chokolade i en gryde på lavt blus.
 3. Pisk æg og sukker til en luftig masse.
 4. Sigt kakao og mel i æggemassen.
 5. Hæld stille og roligt, mens du pisker chokolade/smør massen over i æggemassen.
 6. Smør fadet, og put bageparpir i bunden.
 7. Bag kagen i 20-25 min på 180° C.
 8. Køl kagen af.
 9. Skær massen over til to bunde, hvis du ikke har bagt i to forme.

Karamel

 1. Smelt sukker over svagt blus, til det er flydende og har en gylden farve.
 2. Tag gryden af varmen, og tilsæt 100 ml fløde lidt ad gangen.
 3. Pisk rigtig godt rundt, til det er en flot homogen masse som på  billede 2.
 4. Tilsæt salt, og smag til.

Bananmousse

 1. Blend alle dele pånær husblas og de 3 dl fløde, som du skal bruge til sidst.
 2. Læg husblassen i blød i koldt vand.
 3. Tag den blendede bananmasse, og sigt den i en gryde.
 4. Varm den forsigt, og rør rundt HELE tiden.
 5. Når massen er tyk, skal du vride vandet fra husbladsen, og putte det i den varme masse.
 6. Blend massen en sidste gang.
 7. Tilsæt forsigtigt den letpiskede fløde med en dejskraber.
 8. Hæld 1/4 del af massen i formen og stil på køl eller frost.
 9. Når massen er stivnet, så læg en af de to browniebunde på, og smør karamellen ud oven på den.
 10. Læg den anden browniebund på, og hæld den sidste bananmousse ud over.
 11. Stil moussen på frost.

Gelé-overtræk

 1. Læg husblassen i koldt vand.
 2. Kog sukker, bær og lidt vand op.
 3. Pres bærrene, og sigt dem over i en skål, hvor du ligger husblassen i.
 4. Pynt kagen med gelé, når massen har en temperatur på 28-30° C.
 5. Pynt desserten med masser af bær.

 

Tips!

 1. Frys kagen ned, så du ikke laver hakker i kagen, når den skal ud af formen.
 2. I stedet for at lave en gelé, kan du også lave mirro glaze

 

Bananmousse-kage Bananmousse kage Bananmousse-kage Bananmousse-kage Bananmousse-kage Bananmousse-kage Bananmousse-kage Bananmousse-kage Bananmousse-kage

6 Replies to “Bananmousse-kage med chokoladebrownie”

 1. Jeg står og skal prøve og lave din kage, men kan det virkelig passe at der skal 14 blade husblas i moussen?

 2. Hej, Jeg vil gerne spørge om det samme med husblassen- kan jeg nøjes med 10 blade hvis jeg bare bruger denne opskrift til lag i en kage? 😊 mvh mette

 3. Hejsa.
  Jeg skal lave en studenterkage hvor en af mousserne skal være banan, men er 14 blade husblas ik meget?

  1. Hej Henriette,
   Der skal ca. 4-6blade pr liter væske. Jeg vil bare gerne være sikker når jeg laver kage 🤭

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *